välkommen till min släktforskning!

                   "VARJE SLÄKT OCH FAMILJ HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA"


Familjen Frans Oskar NILSSON
och Ida PERSSON

photo
Fosie (Malmö, Skåne) 1930🌿 Frans Oskar NILSSON (enligt kykoböckerna, skrev sig själva... Oscar Nilsson)
föddes den 28 Dec 1890 i Askeröd (Västerstads församling, Skåne)
dog den 28 Okt 1968 på Limhamn (Malmö, Skåne), 77 år och 10 mån.

Han var son till åbon. Nils SVENSSON (1836-1910) och Elna JOHANSDOTTER (1859-1900), född och uppväxt i Askeröd (Västerstad, Skåne), föddes i en tvillingfödsel, hans tvillingbror dog 1 månad gammal, när han var 10 år dog hans moder (Elna), och dagen innan hans 20 årsdag dog hans fader (Nils). Dagen han lämnade Askeröd (24 Nov 1913 på väg mot Malmö), ändras hans födelsedag till den 29 Dec. vilken följer med i alla kyrkoarkiven här efter. Han var snickare genom hela sitt liv, var gift 1 gång (1922), fick 7 barn tillsammans med Ida Persson. Levde på Limhamn (Malmö, Skåne) fram till sin död och begravdes på Limhamns kyrkogård.


🌿 Ida PERSSON
född 23 Nov 1892 i Öljehult (Öljehults annex församling, Blekinge)
dog den 6 Dec 1988 på Limhamn (Malmö, Skåne), 96 år.

Hon var torpardotter till Per OLSSON (1847-1927) och Karin PERSDOTTER (1852-1931), född och uppväxt i Öljehult (Blekinge), lämnade Öljehult första gången 1909 för att vara piga, tjänarinna, jungfru och sjuksköterska i Ronneby, Kristianstad, Hörby och slutligen Malmö, fram till 1920 då hon träffade Frans Oskar Nilsson, var gift 1 gång (1922) och fick 7 barn tillsammans med honom, levde på Limhamn (Malmö, Skåne) fram till sin död och begravdes på Limhamns kyrkogård tillsammans med Frans Oskar.photo

🌿 Hej och välkommen...
Logga in med ditt användarnamn och lösenord för att få tillgång till sidan, har du inget så kontaktar du mig på mobilen eller via e-post på genealogy@torparebron.se. Klicka på fotona eller på länkarna för dom olika anföräldrarna, du kan även söka via sökrutorna uppe till höger för att komma vidare.

🌿 Korta drag om hur mitt släktforsknings intresse började...
Mitt historiska intresse vaknade någon gång vid slutet av 70-talet, då var det främst om Vikingatiden, Skånes- och Sveriges historia, detta övergick med tiden till min egna- och släktens historia, så i början av 80-talet började jag på riktigt med släktforskningen. På den tiden fick man besöka bibliotek för att leta bland mikrofilm som man beställt i förväg eller så fick man bege sig till ett landsarkiv om man hade den turen att bo i närheten av ett sådant. I mitt fall hade jag det, då jag bodde i Lund vid tillfället, men det gällde att vara där i tid så man fick plats. Med åren blev det lättare då Internet utvecklades och olika hemsidor dök upp som erbjöd möjligheten att börja släktforska från hemmet, den stora fördelen med detta var att man kunde göra den när tid och möjlighet fanns, forskningen tar tid... mycket tid men det är otroligt spännande.

Numera söker jag det mesta på Riksarkivets hemsida, som är en gratis tjänst och som jag rekommenderar att du besöker och registrerar dig på (glöm inte att skriva ner ditt användare namn och lösenord). När du har gjort detta kommer du till att kunna följa länkarna till dom källor som jag refererar till och du kommer själva att få möjlighet att börja släktforska i arkiven på Riksarkivet.

Tony Douhan

Släktvapen
Släktvapen för Douhan y.s.Familjen Erik Valdermar SAMUELSSON
och Siris Sofia DOUHAN

photo
Limhamn (Malmö, Skåne) 1948🌿 Erik Valdemar SAMUELSSON
föddes den 6 Aug 1909 i Gessie (Gessie församling, Skåne)
dog den 22 Dec 1983 i Malmö (Skåne), 74 år och 4 mån.

Vad jag vet är att han är son till Ida Matilda FRANSSON (1887-1969) och att Elof SAMUELSSON (1882-1964) står antecknad som hans fader, men är troligtvis inte hans biologiska. Erik Valdemar född i Gessie (Skåne) hans uppväxt kan man säga är uppdelat mellan tre orter (Gessie, Tygelsjö och V. Klagstorp (alla i Skåne)), där familjen under en 8 års period (1910-1918) växelvis bodde och levde. Efter konfirmationen arbetade han på olika gårdar som dräng, lantarbetare och senare i livet som verkstadsarbetare. Var gift en gång (1934) och fick 6 barn med Siris Sofia DOUHAN, levde som änkling i Malmö tills han dog och begravdes på Limhamns kyrkogård tillsammans med Siris Sofia.


🌿 Siris Sofia DOUHAN (enligt kyrkoböckerna, skrev sig själva... Ceris Douhané)
föddes den 24 Sep 1912 i Gävle (Gävle stadsförsamling, Gästrikland)
dog den 27 Nov 1959 på Limhamn (Malmö, Skåne), 47 år och 2 mån.

Dotter till Johan Erik DOUHAN (1885-1957) och Elin Sofia FREDLUND (1891-1962). Född i Gävle (Gästrikland) bland (som det ser ut i böckerna), många av sina Douhan släktingar. Då det började bli ont om jobb sökte sig familjen söder ut, en tid bodde dom på Österby bruk innan flytten fortsatte ner mot Lomma och Hököpinge (båda i Skåne). Där Siris träffade Erik Valdemar gifte sig och fick 6 barn (gift 1 gång). Tyvärr dog hon alldeles för tidigt, så jag har inget minne av henne (jag var 3 år), glädjande är att hon är min gudmor och att jag har ett foto där jag sitter i hennes knä. Hon dog på Limhamn (Malmö, Skåne) och är begravd på Limhamns kyrkogård.